Fra Ljubomir Šimunović, Sveta Obitelj, B

Fra Ljubomir Šimunović, Sveta Obitelj, B

London, 31. prosinca 2017.

Slavimo Svetu Obitelj. Blago nama ako se Isus Krist ovih dana rodio u našem srcu. Rodili smo se u obitelji. Nema obitelji bez poteškoća. Moliti nam je za slobodu djece Božje. U prvom čitanju smo čuli poziv za poštivanje roditelja. Najprije praštaš, a onda poštuješ. U drugom čitanju čuli smo poziv na odijevanje nebeske odjeće svetih i ljubljenih. Bog ne stvara buku. Bog donosi mir. Isus je kroz poniznost i poslušnost do kraja izvršio volju Očevu. Put je to koji je i nama ponuđen. U Evanđelju vidimo Svetu Obitelj na putu.

Sveta Obitelj, Josip, Marija i Isus nisu imali plan i program za cijeli život. Nisu imali riješeno stambeno ni financijsko pitanje… Nisu znali što ih čeka, ali bili su otvoreni… Bog im je bio vjeran. Bog ih je vodio. Korak po korak. Dan po dan…

Bog nas prati u našem životu. Ide ispred nas. Brine se o nama kao što se brinuo o Mariji, Josipu i Isusu. Na početku Nove godine moliti nam je za malo više vjere i povjerenja u Gospodina. Nasljedovati nam je svetu obitelj koja je živjela u poniznosti, jednostavnosti i zahvalnosti. (Fra Ljubomir Šimunović)