Fra Ljubomir Šimunović, Sv. Josip, A

Fra Ljubomir Šimunović, Sv. Josip, A

London, 19. ožujka 2020.

Slavimo sv. Josipa, zaštitnika svete obitelji. I sveta je obitelj bila u strahu i opasnosti. Imala je svoga zaštitnika sv. Josipa, koji je i zaštitnik naše Domovine i svakoga od nas ponaosob. Prvo čitanje govori o vremenu u kojem dolazi Mesija. Božja riječ nas poziva da nađemo uporište u Gospodinu. Poziv je to na povratak Bogu kako bi naša kuća imala uporište u Gospodinu. Drugo čitanje nas je podsjetilo na Abrahama koji je u nadi protiv svake nade povjerovao. Vjera je u oslanjanju na Boga. Bog je naša sigurnost i naše utočište. U Evanđelju smo čuli kako anđeo poziva Josipa da se ne boji.

I nama kao Josipu anđeo poručuje da se ne bojimo. I mi smo pozvani biti anđeli koji će radosnu vijest širiti dalje…

I nama treba netko tko će nam reći da se ne bojimo. U Božjoj riječi uvijek možeš naći navještaj spasenja. Moliti nam se sv. Josipu koji je bio ponizan i poslušan. Nije bio od velikih riječi, ali je bio od velikih djela. Njemu možemo predati svoje brige kako bi nas zagovarao kod Gospodina. Neka svjetlo Isusova Uskrsnuća rastjera strah u našem životu, kako bismo se oslonili na Njega koji je pobijedio smrt. Isus je živ. Božji smo miljenici i Božji izabranici. Približiti nam je srce Bogu. Kada nam je srce blizu Bogu možemo biti blizu i jedni drugima.

Pomozi nam, Gospodine, kako bi bili poslušni Tvojoj riječi i išli za Tobom koji si svjetlo. Učini da oslobođeni straha budemo blizu Tebi i jedni drugima!

(Fra Ljubomir Šimunović)