Fra Ljubomir Šimunović, srijeda, 3. korizmene nedjelje, A

Fra Ljubomir Šimunović, srijeda, 3. korizmene nedjelje, A

London, 18. ožujka 2020.
Srijeda je treće je korizmene nedjelje. Cijeli svijet je u strahu i tjeskobi. Protiv straha borimo se istinom i Božjom blizinom. U Knjizi izlaska Bog poziva narod na slušanje sada. Bog poziva da mu sada otvorimo uši svoga srca. Život je u prepuštanju Bogu. Svi su narodi u strahu i tjeskobi.

Odnos s Bogom oslobađa od straha. Ne možemo utjecati na virus, ali možemo utjecati na to hoćemo li ili nećemo biti u Božjoj blizini…

Otvoriti ili ne otvoriti svoje srce. Biti ili ne biti mudri. Mudri su oni koji Bogu predaju svoj život. Mudri su oni koji se na Boga naslone. Ludi su oni koji se oslanjaju samo na sebe, tijelo, emocije, novac, svijet, one koji su moćni. Samo je Bog stalan. Sve drugo prolazi. Božja riječ opominje na napast zaborava na Božja djela u našem životu. U teškim vremenima je važno ne zaboraviti tko smo. Nastali smo u Božjem srcu. Bog nas je iz ljubavi pozvao u život. Bog je iznad svega. Ovaj virus koji na granici živoga i neživoga nije iznad Boga. Svaka muka i nevolja ima vijek trajanja. Bog ostaje. Naš ulazak u život bio je čudesan. Bog i danas, sada, čini čuda. Pozvani smo slaviti ga svojim postojanjem. Bog je sigurnost. Sigurnost nije u zatvaranju, privatnosti, hrani, i lijekovima. Sigurnost je u Bogu. Pozvani smo produbiti odnos s Bogom. Biti intimni s njime. Pred Boga staviti svoje srce i svoj život. Okrenuti leđa strahu. Dati i pokazati vjeru Bogu. U Evanđelju nas Isus podsjeća da njegove riječi ostaju. Bog nije onemoćao. Naš Bog je moćan jak i silan. Isus je uskrsnuo. On je pobijedio strah, smrt i bolest. Kada Isusu predamo život dobijemo ga natrag, ali s pečatom blagoslova. Gospodine, molimo te za sebe, svoje bližnje, one koji žive u strahu i tjeskobi, kako bi ušli u slobodu Tvoje pobjede. Ohrabri nas. Daruj nam duboku sigurnost da si Ti onaj koji pobjeđuje u svakoj situaciji našega života. Amen!

(Fra Ljubomir Šimunović)