Fra Ljubomir Šimunović, petak, 3. korizmene nedjelje, A

Fra Ljubomir Šimunović, petak, 3. korizmene nedjelje, A

London, 20. ožujka 2020.

Petak je treće je korizmene nedjelje. Dok smo bombardirani vijestima s raznih strana svijeta dobro je čuti i što nam Bog poručuje. U čitanju iz knjige proroka Hošee čuli smo riječi: Vrati se Gospodinu Bogu svome. Bogu smo zahvalni na znanstvenicima, liječnicima, medicinskim sestrama, zdravstvenom osoblju koji izlažu svoj život kako bi pomagali drugima. Bogu hvala i na svima koji se skrbe za opće dobro kako bi nam olakšali život. Ta zahvalnost ne isključuje žurnost povratka Bogu našemu. Korizma u koju smo duboko ušli poziv je na obraćenje. Možemo utjecati na to da bacimo svoje srce na koljena. Priznamo se grešnicima. Iziđemo iz svojih grijeha. Ne zaboravimo na Božu ljubav i činjenicu da nas Bog ljubi. Bog je prisutan u sada u kojemu kuca na vrata našega srca. Nudi svoju milost. Poziva nas na zahvalnost.

Samo zahvalno srce može vidjeti Božje čudo. Samo zahvalno srce može biti Božje čudo u vremenu u kojem nam je dano biti…

Bog je rosa. On je izvor. U njemu je život. Molimo se za život, rodnost i plodnost. Priznajemo da smo bili nezahvalni i često mislili da nam sve pripada. Rodnost je u Bogu. On je izvor života i blagoslova. Bog je izvor ljubavi i zdravlja. Bog ne prisiljava. Kuca na vrata našega srca. Slušaš li Božji glas tada strah napušta tvoje srce. Božji blagoslov ulazi u tvoj život. Srce okrenimo Bogu. Bogu se vratimo. U Evanđelju nas Isus podsjeća na ljubav prema Bogu i drugima. Isus je ljubio Bog otvorenim srce, okrunjenom glavom i probodenim rukama i nogama. I nama je moliti kako bismo se razumom, emocijama i snagom Bogu poklonili. Služenjem izlazimo iz sebe i ulazimo u blagoslov.

Hvala Ti Gospodine na ovom sada u kojem Ti se možemo obratiti, vratiti, kucati na vrata Tvoga otvorena srca. Darujemo Ti svoj razum, emocije i snagu. Bez Tebe smo izgubljeni. Zaštiti nas. Amen!

(Fra Ljubomir Šimunović)