Fra Ljubomir Šimunović, Prikazanje Gospodinovo, A

Fra Ljubomir Šimunović, Prikazanje Gospodinovo, A

London, 2. veljače 2020.

Slavimo Svijećnicu – Prikazanje Gospodinovo.  Svijećnica nas podsjeća na svjetlo vjere koje smo pozvani čuvati u svome životu. Vjera je dar. Proizlazi iz odnosa sa živim Bogom. Bog je neovisan a mi smo međuovisni. O Bogu smo ovisni. Sve što imamo Božji je dar. Svaka je nedjelja poziv na povratak u normalu i stavljanje Boga u centar svoga života.

Svijeća nas podsjeća da smo pozvani biti svjetlo u svijetu. Izgorjeti. Služiti jedni drugima…

U prvom čitanju prorok Malahija govori o Božjem svjetlu koje nam dolazi u susret. Bog dolazi u tvoj život s vatrom patnje. Ne moraš završiti u pepelu niti biti ruševina. Bog te može pročistiti. Zlato se u vatri kuša i preoblikuje. Pozvani smo predati se Isusu. Biti Isusovi. Ući u svjetlo njegova uskrsnuća. Pred Boga staviti svoj život. Prikaži se Bogu. Predaj se Bogu. U Evanđelju susrećemo starca Šimuna i proročicu Anu pune žive vjere, čistog srca, radosne. Poziv je to na nasljedovanje. Isusovoj majci Mariji naviješten je mač boli. Nema spasenja bez Križa. Pozvani smo Bogu prikazati svoj život i poljubiti svoj križ. Predati nam je svoj život Isusovoj i našoj Majci Mariji. Ona neka nam izmoli milost novog početaka.

Gospodine, prikazujemo Ti svoj život, svoje muke, patnje, svoje rane, roditelje, braću, sestre, prijatelje, neprijatelje, pobjede, poraze, zdravlje, bolest, uspjehe, neuspjehe… Bez maski, ogoljeni, prepuštamo se u Tvoje ruke. Molimo te da nas oslobodiš, ozdraviš i blagosloviš. Amen! (Fra Ljubomir Šimunović)