Fra Ljubomir Šimunović, 3. nedjelja kroz godinu, A

Fra Ljubomir Šimunović, 3. nedjelja kroz godinu, A

London, 26. siječnja 2020.

Treća je nedjelja kroz godinu. Nedjelja Božje riječi. Božja riječ ima sve što nama treba. Prvo čitanje iz proroka Izaije naviješta Gospodina koji svojim svjetlom razgoni tminu. Trpljenje može uvesti u mrak.

Ne postoji situacija koja bi bila veća od Boga. Zgaženo, poniženo i odbačeno može u Božjim rukama biti izabrano…

Svaka je nedjelja poziv na obraćenje i izlazak iz prljavštine. Odgovoran si za svoju dušu. S prljavom dušom ne možeš pred Boga. Prljavu dušu treba čistiti. Svađe prljaju dušu. U Evanđelju Isus poziva apostole da ostave mreže i pođu za njim. I nama je upućen isti poziv. Na početku svoga djelovanja Isus poziva na obraćenje. Isusu su donosili sve koji su bolovali od najrazličitijih bolesti i patnja i on ih ozdravljaše. Nađeš li se u ovoj riječi moći ćeš pronaći zdravlje i oslobođenje.

Otvori nam, Gospodine, uši srca kako bi čuli navještaj spasenja. Pomozi nam da možemo poniznim, srušenim i skršenim srcem čuti da nas ljubiš i imaš za nas planove i nacrte svoje ljubavi. Daruj nam poniznost, poslušnost i odlučnost kako bismo ušli u Tvoju riječ koja donosi slobodu, zdravlje i blagoslov. Amen! (Fra Ljubomir Šimunović)