Fra Ljubomir Šimunović, 7. nedjelja kroz godinu, A

Fra Ljubomir Šimunović, 7. nedjelja kroz godinu, A

London, 23. veljače 2020.

Sedma je vazmena nedjelja. Svaka je nedjelja milosna prigoda za osluškivanje Božje riječi. Prvo čitanje poziva na brigu koja uključuje i opominjanje. Poziva nas na svetost jer je sam Bog svet. Pozvani smo nasljedovati Boga svoga oca. Kod Boga nema tame, nereda ni nerada. Služenjem ulazimo u Božji blagoslov. Koriti bližnjega možeš ako ga ljubiš. Zamoliti nam je Boga da trn ljutnje i srdžbe iščupa iz našeg srca. Drugo nas je čitanje podsjetilo na to da smo hram Božji. Što prije otkriješ da si Božji možeš ga više slaviti svojim postojanjem. Naša povijest je povijest Božjih dobročinstava. Počnimo zahvaljivati Bogu. Bog je otac i majka svakoga od nas. Božja riječ poziva na čišćenje srca i glave. Iz glave nam je izbaciti svaku misao koja ne dolazi do Boga. Tek nakon čišćenja možemo razumjeti Evanđelje koje poziva na ljubav prema neprijateljima. Tvoj posao nije razračunavanje s neprijateljima. Tvoj posao je da budeš Božji.

Moliti nam je za prijatelje i neprijatelje. Moliti nam je kako bi bili Božji prijatelji. Božji prijatelji nisu u strahu od neprijatelja…

Hvala Ti Gospodine što nam i preko naših prijatelja pokazuješ svoju blizinu. Blagoslovi ih u svemu. Molimo te i za neprijatelje. Očuvaj nas od mržnje, ljutnje i srdžbe. Učini da svaki naš poraz završi tvojom pobjedom. Amen! (Fra Ljubomir Šimunović)