Fra Ljubomir Šimunović, 6. nedjelja kroz godinu, A

Fra Ljubomir Šimunović, 6. nedjelja kroz godinu, A

London, 16. veljače 2020.

Šesta je nedjelja kroz godinu. Iako nam se ponekad nije lako nositi s vlastitom ili patnjom naših bližnji ostaje trajna istina kako je Bog ljubav i kako nas voli. Njegova ljubav je čista i trajna. Bog nas je iz ljubavi pozvao u postojanje. Svjetlo Isusova uskrsnuća iznad je svake patnje i mraka. U Božjem smo zagrljaju. Božja riječ nas poziva da ne skidamo Božju zaštitu sa sebe.

Grijehom skidamo Božju zaštitu sa sebe. Puštamo da zlo ulazi u naš život. Svatko može i mora biti dobar. Inače služi zlu…

Prvo čitanje nas podsjeća kako ako hoćemo možemo držati zapovijedi. Pozvani smo prestati biti lažni kršćani. Iako ranjivi, grešni i slabi pozvani smo ići u susret Isusu pobjedniku nad smrću. Božja riječ nas poziva na povratak Bogu. Priznanje da smo grešnici pomaže nam da uz Božju pomoć izlazimo iz grijeha. Bog je spreman dati milost na milost. U drugom čitanju sv. Pavao nas podsjeća kako nam je tražiti mudrost Božju. Prepuštati se Gospodinu. Dati se voditi. U Evanđelju nas Isus uvodi u dubinu. Ubiti se može i riječima i srdžbom. Srce možete biti čisto, ali i prljavo. Evanđelje nas pozivi da pazimo na svoje riječi, ali i jedni na druge. Evanđelje nas poziva da svoje srce stavimo pred Gospodina.

Gospodine budi blagoslovljen za svoju riječ koja je odlučna, koja nas čisti, pere i liječi. Daruj nam snagu kako bi živjeli po Tvojim riječima koje donose život. Amen! (Fra Ljubomir Šimunović)