Fra Ljubomir Šimunović, 30. nedjelja kroz godinu, C

Fra Ljubomir Šimunović, 30. nedjelja kroz godinu, C

London, 27. listopada 2019.

Slaveći sv. misu možemo iz smrti prijeći u život. Ozdraviti. Nedjeljna je sv. misa prigoda da iz sivila prijeđeš u svjetlo, iz smrti u život, iz poraza u pobjedu. Isus Krist u nedjeljno jutro uskrsnuo i pobijedio. Prigoda je to i nama za pobjedu, obraćenje i novi početak.

Kršćanin Boga susreće u zajednici i u zajedništvu. Ne trebaš bi sam(a) i osamljen(a). Iziđi iz sebe. Otvori svoje srce. Daj se. Razlomi svoje srce. Skrši svoju oholost…

U prvom čitanju smo čuli kako molitva poniznog prodire kroz oblake. Želiš li da Te Bog čuje moli se za ponizno srce. Ponizno srce ne osuđuje. Ima ljubavi za druge. U drugome čitanju susrećemo sv. Pavla koji prašta svojim izdajicama. Oslobođen je ljutnje, mržnje i gorčine. Pozvani smo i mi praštati. Otpustiti. Dopustiti da iz nas iziđe otrov, gorčina, bijes i ljutnja. U Evanđelju smo slušali o dvojicu koji su molili, a samo je jedan bio opravdan. Bio je to onaj koji se skrušeno molio. I nama je moliti kako bi bili oslobođeni otrova suda. Tako se nakon susreta sa živim Bogom kući možemo vratiti opravdani, ozdravljeni, oraspoloženi, noseći u srcu mir i radost.

Oslobodi nam srce, Gospodine od otrova suda. Daleko od nas svaka zlovolja, ljutnja i mržnja. Ti ozdravi svaku izdaju, poraz i poniženje. Daruj nam milosrdno srce, kako bi svoje bližnje gledali očima kojima nas Ti gledaš. Amen!

(Fra Ljubomir Šimunović)