Fra Ljubomir Šimunović, 29. nedjelja kroz godinu, C

Fra Ljubomir Šimunović, 29. nedjelja kroz godinu, C

London, 20. listopada 2019.

Nedjelja je puna svjetla, sunca, topline, Boga. Dan je to pogodan za oslobođenje i ozdravljenje. U prvom čitanju smo slušali kako se narod Božji borio dok je Mojsije držao uzdignute ruke. Pri tom su mu pomagali Aron i Hur. Živjeli su zajedništvo. Moliti nam je za dar zajedništva.

U duhovnoj smo borbi. Dižemo li ruke prema Bogu neprijatelj nam ne može nauditi…

Svoje nam je bitke predati Bogu. Kršćanstvo je navještaj pobjede Isusova Uskrsnuća. U drugom čitanju sv. Pavao podsjeća da nas sveta pisma mogu učiniti mudrima. Pri tom napominje kako je važno ostati vjerni vjeri kojoj smo bili poučeni. Prenošenje vjere djeci najvažnija je misija svakog roditelja. U Evanđelju Isus kao primjer ustrajne molitve spominje siromašnu udovicu koja se izborila za zaštitu kod korumpiranog suca. Poziv je to na ustrajno izlijevanje srca pred Bogom koji je milosrdni otac.

Hvala Ti, Gospodine što nas podsjećaš da naše bitke nisu samo naše bitke. Pomozi nam da ti predamo sve bitke svoga života. Ozdravi nas od naših poraza. Uvedi nas u svoju pobjedu. Snaga je kod tebe. Daruj nam molitveni duh. Učini da visimo o tvojoj riječi, kako bi bili ovisno o molitvi, razgovoru s Tobom, koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen!

(Fra Ljubomir Šimunović)