Fra Ljubomir Šimunović, 15. nedjelja kroz godinu, A

Fra Ljubomir Šimunović, 15. nedjelja kroz godinu, A

London, 16. srpnja 2017.

Petnaesta je nedjelja kroz godinu. Svaka je sv. misa prigoda za odmor u Gospodinu. Sv. misa je oaza u pustinji. Bog proviđa jedan blagi povjetarac i hladni izvor kako bi se osvježili i odmorili.

Naša duša čezne za Gospodinom. Božja riječ je puna ohrabrenja za svakoga od nas. Kroz nju se provlači poziv na strpljenje, ustrajnost u hodu vjere.

U prvom čitanju smo čuli kako Božja riječ uvijek takne nečije srce. Nikada se Božja riječ nije navijestila, a da nečije srce nije zatitralo. Božjoj riječi se možemo otvoriti ili se od nje braniti. U drugom čitanju sv. Pavao nas poziva na strpljenje sa sobom i drugima. U Evanđelju smo slušali o sijaču i sjemenu. Bog sije. Božja riječ se obilato sije, a o našoj otvorenosti ovisi koliki će plod donijeti. Vrag koji pokušava ukrasti sjeme kroz neprilike i poteškoće, a tu su i brige vremenite i zavodljivost bogatstva. Nema mjere onome što nam je Bog spreman dati ako mu se otvorimo i prepustimo, predamo mu svoj život.  Bog će nas blagosloviti u svemu, ali mu prije toga prepustimo svoje srce, predajmo svoj život. Prestati nam je biti poput suhog kamena u moru i dozvoli da nas Božje milosrđe namoči i ispuni milost Božja. Tada se nećemo bojati ničega, ni žalosti  ni bolesti, nit će smrt imati vlast nad nama, jer će Isus Krist biti naš spasitelj i otkupitelj.

(Fra Ljubomir Šimunović)