Fra Ljubomir Šimunović, 12. nedjelja kroz godinu, C

Fra Ljubomir Šimunović, 12. nedjelja kroz godinu, C

London, 23. lipnja 2019.

Dvadeset je i druga nedjelja kroz godinu.

Nije Bog stvorio naše tuge, žalosti, brige, sukobe, gorčine, sebičnosti i zloću… Prije će biti da mi to pokupimo usput, kroz život. Bog nas je stvorio čiste, lijepe, kao što je svako dijete lijepo, čisto i dobro. U djetetu se možemo ogledati i upitati što je od djetinjstva naše duše. Ima li u našim očima radosti i ljepote. Moliti nam je za povratak djetinjstvu duše kroz milost novoga početka. Na zemlji smo pozvani ostaviti lijepi drag dobra. Misna čitanja nam pomažu ući u otajstvo Božje ljubavi. Prorok Zaharija naviješta otajstvo Isusova križa, Srca koje je proteklom izvorom milosrđa. Isusovo Srce izvor je koji nas možeš očistiti i napojiti. Svima nam treba Božja ljubav. Psalam nam je govorio o našoj žeđi za Bogom. Sv. Pavao nas u drugom čitanju podsjeća da smo braća i sestre na putu vjere. I nama je uvijek iznova krenuti na put, ali oslonjeni na Gospodina. Evanđelje nas podsjeća da nas na putu života čeka križ. Križ je sve ono što nas križa. Bog se ponekad proslavlja i kroz naše neuspjehe.

Uspjeh je u životu ulazak u Božju volju. Uspjeh je pretvoriti se u ljubav. Ljubav je Isus Krist na križu…

Svi ćemo jednog dana poljubiti svoj križ. Moliti nam je da ne bježimo do svoga križa, kako bi na križu vidjeli lice Očevo, Boga koji je ljubav, nježnost i milosrđe. Naš Bog je dobar. Iako koji put trpimo u životu, Bog sprema uvijek dvaput više dobra od onoga što smo trpjeli.

Gospodine budi blagoslovljen za naš križ, trpljenja i poteškoće. Pomozi nam da se ne bacamo u zagrljaj idolima i da ne tražimo život tamo gdje ga nema, nego da se bacimo u zagrljaj Tebi na Križu…

 (Fra Ljubomir Šimunović)