Fra Ljubomir Šimunović, Sveta Obitelj, A

Fra Ljubomir Šimunović, Sveta Obitelj, A

London, 29. prosinca 2019.

Crkva slavi Svetu Obitelj. Sveta Obitelj je lijek za svaku obitelj. Bogu smo pozvani zahvaliti na svojoj obitelji. Prigoda je to da molimo za obitelji. Nema obitelji u kojoj se ne trpi. U obiteljima žive grešnici. U obiteljima ima rana i teških stvari. Sve to možemo staviti pred Gospodina. Trpljenje nas može osposobiti kako bi bili iskusni u pomaganju. Pozvani smo kidati lance zla u našim obiteljima. Ustati na noge. Biti lijek svojoj obitelji. Knjiga Sirahova nas poziv na ljubav i poštovanje u odnosu prema roditeljima. U obiteljima treba ljubavi poštovanja. Sveti Pavao nas je pozvao da se obučemo u milosrdno srce. Praštanjem dopuštaš da malo po malo otrov iziđe iz tvoga srca. Bez praštanja postajemo kontaminirani. U susretu s teškim događajima možeš se slomiti, ogorčiti ili ukoliko imaš Boga u svom životu, postati jači.  Novorođeni Isus Krist je knez mira. U Evanđelju vidimo kako Josipa anđeo u snu upućuje što mu je činiti.

Staviti nam je sebe, svoju obitelj i svoj put u Božje ruke. Sveta Obitelj je znala čekati. Božji planovi se događaju u vremenu. Bog je gospodar vremena. On sve u svoje vrijeme izvodi na dobro…

Molimo Te, Gospodine, da Sveta Obitelj bude zaštita svake naše obitelji. Molimo te za praštanje i milosrđe u našim obiteljima. Daruj nam radost i mir. Amen!  

(Fra Ljubomir Šimunović)