Fra Ljubomir Šimunović, Bogojavljenje, A

Fra Ljubomir Šimunović, Bogojavljenje, A

London, 5. siječnja 2020.

Bogojavljenje je. Početak Nove godine prigoda je da se odreknemo laži i uđemo u istinu, a to je Isus Krist. Izlazak iz laži uvodi u zahvalnost. Pozvani smo Bogu reći: Hvala! U prvom čitanju Bog preko proroka Izaije poziva na ustajanje i otvorenost svjetlu. Svjetlo se javlja u tami. Tama nije jača od svjetla. Čak i onda kada si u tami svjetlo Božje može doći do tebe i obasjati toj život. Živa vjera u tamu donosi svjetlo. Mi smo Božje blago. Dragocjeni smo u Božjim očima. U drugom čitanju nas sv. Pavao podsjeća na milost Božju koja nam je darovana. Bog se skrbi o nama. Providnost Božja ide ispred nas. U Evanđelju pratimo tri mudraca u njihovu pohodu Novorođenome kralju.

Na početku Nove godine ima onoga što treba isključiti kao i onoga što treba uključiti. Zatvoriti vrata zlu, a otvoriti vrata dobru. Moliti nam je za mudrost kako bi znali koja vrata otvoriti a koja zatvoriti…

Kada mi učinimo što možemo učiniti Bog će učiniti ono što mi ne možemo učiniti. S nama novima i godina može biti nova.

Gospodine, na početku nove godine molimo Te da zatvoriš sva vrata kojima zlo ulazi u naš život. Pomozi nam da otvorimo vrata kroz koja ćeš Ti ući u naš život. Otvori nam vrata svoga blagoslova, zdravlja duše, duha i tijela. Amen! (Fra Ljubomir Šimunović)