Fra Ljubomir Šimunović, Krštenje Gospodinovo, C

Fra Ljubomir Šimunović, Krštenje Gospodinovo, C

London, 13. siječnja 2019.

Slavimo Krštenje Gospodinovo. Na početku smo Nove godine. Moliti nam je za mudrost kako bi znali što prestati činiti, a što početi činiti na početku i tijekom (n)ove godine. Prorok Izaija nas u prvom čitanju podsjeća na Božju vjernost. Božja ljubav za nas je neograničena. Bog nas podupire. Njegovi smo izabranice i izabranici. Čvrsto uzima za ruku. Vodi kroz život. Ne gleda unazad. Daje nam svoje svjetlo i svoju toplinu. Daruje nam novi početak. Sv. Petar u drugom čitanju veli kako je Isus, jer je Bog bio s njime,  prošao zemljom čineći dobro. Dobrota bez Boga se brzo potroši. Evanđelje nam govori o Isusovu krštenju.

Sveti Ivana Pavao II. nas je pozvao na novu evangelizaciju. Govorio je o tome kako kršćanima ponovno treba navijestiti Isusa Krista. Vjera od prve pričesti nije dovoljna u odrasloj dobi. Danas, ovdje i sada predaj svoj život Isusu Kristu i prihvati ga za svoga osobnoga spasitelja i otkupitelja…

Zamoli ga za živu vjeru. Vjera se treba nadograđivati svake nedjelje. Bog ima najnoviji nadogradnju za svakoga od nas. Za svako razdoblje našeg života Bog ima odgovor i blagoslov. (Fra Ljubomir Šimunović)