Fra Ljubomir Šimunović, 32. nedjelja kroz godinu, C

Fra Ljubomir Šimunović, 32. nedjelja kroz godinu, C

London, 10. studenoga 2019.

Bog daruje slobodno i radosno srce. Radost kršćanina ne ovisi o okolnostima, nego o odnosu sa živim Bogom. Gledati nam je u Boga i malo po malo ići prema njemu. Prvo nam je čitanje donijelo sedmoricu braće i majku koji i u najtežim okolnostima vjeruju u život vječni. Bol prolazi. Muka prolazi. Bog ostaje. U bilo kojoj žalosti bio, možeš se i moraš pokrenuti. U drugom čitanju sv. Pavao moli da nas Bog oslobodi zlih i nezgodnih ljudi.

Ranjenost nije izlika za ranjavanje drugih. Iz rana se izlazi praštanjem i služenjem drugima…  

Oprostiti znači pustiti Boga u svoje rane. On čini da otrov izlazi iz naših rana. Naš Bog nije Bog crnila. On je Bog svjetla. Isus Krist je uskrsnuo. Molimo se za naše pokojne jer gledamo u Isusovo uskrsnuće. Mi vjerujemo u život vječni. Na zemlji smo na proputovanju. U Evanđelju Isus napominje da ne posjedujemo jedni druge. Na nebo se ide s neumrlom dušom. Dobrom koji smo činili za života. Božjim očima nam je gledati jedne druge.

Gospodine, zaštiti nas od zla i od zlih i nezgodnih ljudi. Blagoslovi naše obitelji. Ti stani između muža i žene, žene i muža. Daruj im novi početak. Novo proljeće. Kako bi s novom snagom poštivali i služili jedni drugima. Novim žarom i novom radošću. Amen! (Fra Ljubomir Šimunović)