Fra Ljubomir Šimunović, 3. nedjelja kroz godinu, C

Fra Ljubomir Šimunović, 3. nedjelja kroz godinu, C

London, 27. siječnja 2019.

Treća je nedjelja kroz godinu. Nedjelja je milosna prigoda da se prisjetimo tko smo, što smo i zašto smo na zemlji. Nedjelja je podsjetnik na Božju ljubav. Vrijedimo toliko da je sam Bog Isus Krist prolio svoju krv za nas. Dao svoj život. Dragocjeni smo u Božjim očima.

Crkva u kojoj se okupljamo na nedjeljno misno slavlje tvrđava je Božje snage i Božje pobjede. Ulazeći u Božju pobjedu ulaziš u iskustvo kako se tebi klanjaju tvoje poteškoće, a ne ti njima…

Iskustvo je to kako Bog pobjeđuje usred tvojih poteškoća. U prvom čitanju iz knjige proroka Nehemije vidjeli smo kako Božji narod sluša Božju riječ. Čitanje završava riječima: Ne žalostite se jer radost Gospodnja vaša je jakost. Isus je pobijedio, uskrsnuo u nedjeljno jutro. Pozvani smo slaviti ga. Ako je Bog na tvojoj strani, nije važno koliko je onih koji su protiv tebe. U drugom čitanju nas sv. Pavao podsjeća da smo poput organa u tijelu usmjereni jedni na druge. Trebamo jedni drugima i trebamo jedni druge. Evanđelje govori o Isusovoj nastupnoj propovijedi u Nazaretu, kako je duh Gospodnji na njemu. I nama je otvoriti se Isusovu navještaju njegova mesijanskog poslanja. On je blagovjesnik siromasima. Onaj je koji sužnjima donosi oslobođenje. Vid slijepima. Na slobodu pušta potlačene. Proglašava godinu milosti Gospodnje. Danas, ovdje i sada pozvani smo otvoriti svoje srce, kako bi se Pismo ispunilo i u nama. (Fra Ljubomir Šimunović)