Fra Ljubomir Šimunović, 28. nedjelja kroz godinu, B

Fra Ljubomir Šimunović, 28. nedjelja kroz godinu, B

London, 14. listopada 2018.

Dvadeset i osma je nedjelja kroz godinu. Automobil mora napuniti gorivo, mobitel treba imati napunjenu bateriju, kao što i kršćanin nedjeljom treba ispuniti baterije svoga postojanja. Nedjelja je potrebna kako bi se ispunili Duhom Božjim i Božjom snagom. Bez Boga smo nitko i ništa, i u zraku i na zemlji i kad spavamo i kada smo budni.  U Bibliji možemo pronaći Upute za upotrebu svega u našem životu. U prvom čitanju iz Knjige Mudrosti čuli smo kako je mudrost važnija od svega. I nama je moliti za mudrost. Puno je muke i trpljenja u nama i oko nas jer nam nedostaje mudrosti. Mudrost je dar Božji. Bez nje nam ništa ne koristi. Psalam nas je pozvao na molitvu da nas Gospodin nauči brojiti dane kako bi stekli mudro srce. Poslanica Hebrejima kaže kako je Božja riječ živa, ali i oštra. U Evanđelju mladiću koji se hvali kako je dobar Isus kaže da proda sve što ima pa da mu se pridruži. Poruka je to nama kako ćemo jednom davati računa. Bog ima plan za svako područje našeg života, pa i naš novac. Novac nije nevažan. Tvoj novac označava tvoje vrijeme i darove koje si uložio u svoj posao. Možeš služiti novcu ili se služiti njime.

Bog ne treba tvoj sitniš. On treba tebe. Tvoje srce. Božji blagoslov može učiniti da imamo svega u obilju, a da možemo i drugima pomagati.

Moliti nam je za Božji blagoslov u svemu pa i u našim financijama. Bog može ozdraviti sve, pa i naše financije. Staviti nam je sebe pred Boga sa svim što jesmo, sa svojim slabostima i sa svojim krepostima, i ono u čemu smo ranjivi. Bogu ćemo zahvaliti, na svemu što nam je dao i što će nam unaprijed darovati.  (Fra Ljubomir Šimunović)