Fra Ljubomir Šimunović, Uočnica Velike Gospe

Fra Ljubomir Šimunović, Uočnica Velike Gospe

Marija Bistrica, 14. kolovoza 2019.
U predvečerju smo svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Susrevši Isusa Krista hrvatski katolici su susreli i njegovu Majku Mariju.

Naša su marijanska svetišta mjesta gdje se iskreno moli. Ogoljenim srce brže dolazimo u Božju blizinu. Ako ima netko tko sluša patnike onda je to Naša Draga Gospa…

Ona se sagiba svakome on nas, briše nam suze, šiti nas od zla, oslobađa nas, ozdravlja nas i vodi nas bliže svome Sinu. U prvom čitanju smo se susreli s Mojsijem na kraju njegova poslanja. Pripremivši Mojsija na njegovo poslanje Bog se u njemu proslavio. Bog je izveo Izraelce preko Mojsija, ali i mene i tebe može uvijek iznova izvoditi na slobodu. Otvoreno srce otvara put Božjoj pobjedi u našem životu. U Evanđelju nas Isus poziva na ljubav u ophođenju s bližnjima. Poziv je to na ljubav za bližnje primjer koje je mučenička žrtva sv. Maksimilijana Marije Kolbea, koji je u paklu koncentracijskog logora darova svoj život primivši na sebe smrtnu kaznu jednog oca obitelji. Previše je žege oko nas. Pozvani smo biti hlad jedni drugima. Neka nam Blažena Djevica Marija izmoli malo više ljubavi za naše bližnje. Ona neka nam izmoli čisto srce koje će biti mirisno dobrotom!
Otvori nam, Gospodine srce! Ozdravi, zaštiti i blagoslovi naše obitelji. Molimo Te posebno za poniznost i čistoću srca!
(Fra Ljubomir Šimunović)