Fra Ljubomir Šimunović, Krštenje Gospodinovo, A

Fra Ljubomir Šimunović, Krštenje Gospodinovo, A

London, 12. siječnja 2020.

Slavimo Krštenje Gospodinovo. Na kraju smo božićnog vremena. Prigoda je to da se okupamo u Božjoj ljubavi, kako bi se oprali i vratili u život. I mi možemo biti u požaru života i potrebna nam je kiša Božje ljubavi da bi nas vratila u život.

Nemaš život u svojoj ruci. Tvoj život je u Božjoj ruci. Ništa nije naše. Sve je Božji dar. Poziv je to na obraćenje i zahvalnost Bogu…

Prvo čitanje govori o Božjoj vjernosti. Poziv je to na ulazak u poniznost i blagoslovljenost bivanja Božjim slugama, izabranicima, miljenicima. Bog ne gasi malo svjetlo, nego ga vraća u život. Bog nas ljubi. Stalo mu je do nas. Poslanje kršćanina je u tome da onome koji je u tami donese svjetlo. Onoga koji je u tamnici izvede na slobodu. I u tamnici možeš zaželjeti slobodu i moliti se za slobodu.  Ima netko tko može zidove srušiti a vrata otvoriti, a to je Isus Krist. On je kako kaže drugo čitanje prošao zemljom čineći dobro i ozdravljajući sve kojima bijaše ovladao đavao. Prolaziš li kroz život oslonjen na Boga, sigurno stižeš na odredište. U Evanđelju vidimo Isusa koji se daje krstiti kod Ivana. I nama je potrebna poniznost. Izlazak iz idolopoklonstva  klanjanja sebi samome.

Gospodine, obrati nas. Sebi nas vrati. Operi nas. Očisti i oslobodi od svakog zla. Ozdravi nas. Gospodine. Pomozi nam da gorimo od ljubavi. Amen! (Fra Ljubomir Šimunović)