Fra Ljubomir Šimunović, 5. nedjelja kroz godinu, B

Fra Ljubomir Šimunović, 5. nedjelja kroz godinu, B

London, 4. veljače 2018.

Peta je nedjelja kroz godinu. Svaka je nedjelja navještaj Isusove pobjede. Isus je u uskrsno jutro uništio smrt. Svake nedjelje imamo milosnu prigodu primiti lijek, infuziju milosti Božje, da možemo i mi u svojoj povijesti kušati Božju pobjedu. Dolaskom na sv. misu otvaramo se Božjoj milosti.  U prvom čitanju susrećemo Joba koji po malo kuka. Bliz nam je jer i mi znamo tako činiti. U knjizi o Jobu pronaći ćemo i svjedočanstvo Jobove žive vjere. U drugom čitanju sv. Pavao govori o dužnosti propovijedanja radosne vijesti Isusova uskrsnuća, najvažnije vijesti ljudske povijesti. Evanđelje govori o ozdravljenju Punice Šimunove, ali i o tome kako se Isus povlačio na osamu u molitvu. Poziv je to da i mi u svojim mukama i bolestima uz liječnike ne zaboravimo na Gospodina. Isus ozdravi bolesnike, a bijahu mnogi i razne im bolesti, veli Evanđelje.

Isus je u molitvi pronalazio snagu. Poziv je to i nama da u moliti nalazimo snagu za svagdan. Pozvani smo s Bogom u molitvi ući u novi dan, a s njime ga i privesti kraju…

Time život postaje lakši i ljepši, blagoslovljeniji… Ući nam je u zajedništvo s onim koji nam je najbliži a najbliži nam je Bog, jer nas je Bog iz ljubavi pozvao u postojanje.

(Fra Ljubomir Šimunović)