Fra Ljubomir Šimunović, 34. nedjelja kroz godinu, C

Fra Ljubomir Šimunović, 34. nedjelja kroz godinu, C

London, 24. studenoga 2019.

Isus Krist je kralj. On je uskrsnuo. Samo jedan je skršio smrt, a to je Isus Krist. I mi možemo u svome životu i svojoj povijesti imati snagu Isusova uskrsnuća…

Patnja nije Bog. Smrt nije Bog. Bol nije Bog. Bog je Isus Krist koji je uskrsnuo. Isus Krist i njegovo svjetlo nam dolazi u pomoć. On rasvjetljava našu patnju i naše trpljenje. Možemo ići naprijed. Snagom koja dolazi odozgor. Snagom Isusova Uskrsnuća! Pozvani smo pustiti ga u svoje srce kako bi bio naš Kralj. Privilegij je njemu služiti. Služenje povećava naše dostojanstvo. Moliti nam je za duh služenja.  Kroz služenje se ulazi u Božji blagoslov. U prvom čitanju smo slušali o pomazanju Davidu i povijesti koju je  Bog učinio s njime. Bog bira kad hoće i koga hoće. Naši počeci nisu nužno naše odredište. Naše je odredište Božje srce. Bog nas brusi. On ne reže niti mrvi. On oblikuje poput najvještijeg draguljara. Bog s nama čini povijest. Bibliju čine živi ljudi u čiji je život ušao živi Bog. On želi ući u moj i tvoj život. Otvorimo se Bogu koji nas je, kako kaže sv. Pavao izbavio iz vlasti tame. U Isusovo kraljevstvo se ulazi kroz vrata križa. Isus na križu nije imao grimizni plašt ni dijamantnu krunu. Bio je ponižen, skršen i slomljen, krvav, napušten kao bi bio lijek za svakoga od nas. Križ je znak uskrsne pobjede i proslave. I mi idemo prema Uskrsu, iako bili na križu. U Božjem smo zagrljaju i u Božjem srcu.

Pomozi nam, Gospodine, kako bi uz Tvoju moć prošli vrata križa i stigli u Tvoj zagrljaj. Budi kralj našega života i naše povijesti. Amen! (Fra Ljubomir Šimunović)