Fra Ljubomir Šimunović, 3. vazmena nedjelja, B

Fra Ljubomir Šimunović, 3. vazmena nedjelja, B

London, 15. travnja 2018.

Treća je vazmena nedjelja. Svaki dan trebamo navještaj Isusova uskrsnuća. Treba nam Isus da osvijetli naš život. Samo jedan ima ključeve od vrata smrti, a to je Isus Krist.

Isus je na Uskrsno jutro potpuno promijenio povijest ljudskog roda i našu osobnu povijest. Uskrsno svjetlo rastjeruje tamu smrti našeg života i naše povijesti.

U prvom čitanju čuli smo propovijed sv. Petra. Navještaj je to radosne vijesti. Iz tame u svjetlo. Iz smrti u život. Nakon čega slijedi poziv na obraćenje. Obraćenjem ulazimo u Božju zaštitu. U drugom čitanju nas sv. Ivan s puno ljubavi poziva da ne griješimo. Kao što kupamo svoje tijelo tako u sakramentu Božjeg milosrđa, ispovijedi, pozvani smo kupati svoju dušu. U Evanđelju susrećemo učenike u strahu. I mi smo često u strahu i brigama. Tamo gdje dolazi Isus nastaje mir. I mi smo pozvani biti mironosci, oni koji donose mir. Isus oslobađa od stresa, straha i tjeskobe, brige i krivnje. I mi možemo ući u blagoslovljenost koju nam donosi Isus. Moliti nam je za više mira, te kako bismo bili bolji prijatelji, kao i da Gospodin blagoslovi naše prijatelje.  (Fra Ljubomir Šimunović)