Fra Ljubomir Šimunović, petak 4. korizmenog tjedna, A

Fra Ljubomir Šimunović, petak 4. korizmenog tjedna, A

London, 27. ožujka 2020.
Petak je četvrtog korizmene nedjelje. Pozvani smo strah razoružati živom vjerom. Tako i sumnje gube snagu. Time otvaramo svoje srce pobjedi Isusa Krista, jedinoga koji ima ključeve smrti i života. Knjiga mudrosti kaže da bezbožnici mudruju. Bogu smo zahvalni na mudrima. Mudrosti smo potrebni. Odbaciti nam je bezbožnost i mudrovanje. Biti bezbožan znači biti očajan. Sve ono što s Bogom nastane ostaje. Ono što bez Boga krene ne iziđe na dobro. Čuvati nam se suvišnih riječi u mudrovanju i pametovanju. Okrenuti nam se riječima ljekovitim, mirisnih, blagima, ohrabrujućima, punima nade, milosrđa, punima Boga. Zloća zasljepljuje veli nam Knjiga Mudrosti. Virus zloće opasniji je od korone. Poznavati tajne Božje znači po Božju živjeti. Psalam na kaže kako je Gospodin blizu onome koji se skršena srca. Skršeno srce je u komadima ali zna da se može nastaniti u Isusovu Srcu. U tjeskobama svoga srca možemo zazvati živoga Boga, jer je on blizu onima koji su skršen srca, a klonule duše spašava. Nije naš Gospodin rekao da ćemo biti oslobođeni nevolja nego da će biti s nama u nevoljama. Dok zahvaljujemo na dobrim ljudima dobro je i Gospodinu se uteći. U Evanđelju susrećemo Isusa koji opasnostima usprkos naviješta svoga Oca. I nama je važno ne zaboraviti svoga Oca na nebu.

I mi smo poslani u ovaj svijet svjedočiti Božju blizinu, treperavo, malo i blago svjetlo Božje ljubavi, nježnosti i milosrđa…

Hvala Ti Gospodine jer nas pozivaš da tražimo mudrost koja dolazi odozgor. Blagoslovi nas i budi s nama, danas i uvijeke! (Fra Ljubomir Šimunović)