Fra Ljubomir Šimunović, četvrtak 4. korizmenog tjedna, A

Fra Ljubomir Šimunović, četvrtak 4. korizmenog tjedna, A

London, 26. ožujka 2020.
Četvrtak je četvrte korizmene nedjelje. Svaki naš dan nalik je na cijeli život. Budimo se i rađamo. Idemo na počinak i Bogu se vraćamo. Na zemlji nismo za sva vremena. Domovina nam je na nebesima. Živom vjerom pobjeđujemo strah, sumnje, tjeskobe i brige. Bog je ljubav. On je dobar. On se brine za nas. U Knjizi Izlaska svjedočimo Mojsijevo zauzimanje za grešni narod. I mi imamo svoje zlatno tele kojem smo pozvani prestati se klanjati. U korizmi smo vremenu dobrom za obraćenje. Imamo zlatno tele kojega nam je srušiti. Bogu nam se vratiti. Poput Mojsija zauzimati nam se za naše bližnje. Čineći dobro postajemo ranjivi. Svi na ljubav ne uzvraćaju ljubavlju. Čineći dobro izlažemo se mogućnosti da budemo povrijeđeni i ranjeni.

Čineći dobro ulazimo još dublje u odnos s Bogom koji je samo dobro. Tako se naša dobrota ne troši, nego se obnavlja…

Svima nam je moliti: Sjeti nas se Gospodine po dobroti. Bog je dobar. Uz Božju pomoć i patnja može pročistiti, očistiti, preoblikovati, otvoriti vrata blagoslova. U Evanđelju susrećemo Isusa koji je pogođen odbacivanjem svojih suvremenika. Isus kaže da su njegova djela znak. Podsjeća nas kako su naša djela svjedočanstvo ljubavi Božje u nama. Bog je ljubav. Otvoriti nam se njegovoj ljubavi. Bog je život. Moliti nam je da naša djela budu znak Božjeg života u nama.
Gospodine, budi blagoslovljen jer nas i danas pozivaš da ti se vratimo. Ti si naša sigurnost. Ti si naša stabilnost. Blagoslovi nas. Zašiti nas. Pomozi nam. (Fra Ljubomir Šimunović)