Fra Ljubomir Šimunović, 2. kroz godinu, B

Fra Ljubomir Šimunović, 2. kroz godinu, B

London, 17. siječnja 2021.  

Ušli smo u vrijeme kroz godinu. Glavnina našeg života vrijeme je kroz godinu. Većina naših dana su obični dani u kojima plivamo u moru života. U običnom vremenu nismo sami. S nama je Isus Krist. Nade smo potrebni i u naše dane. Ako svoje pouzdanje i nadu stavimo u Isusa koji je uskrsnuo nećemo biti razočarani ni zapostavljeni. Isus koji je liječnik i lijek pomoći će nam da kroz vrijeme nevolja prođemo u miru i u Božjoj zaštiti. Početak knjige o Samuelu govori o Božjem pozivu Samuelu. Poučen od Elija Samuel odgovara riječima: Govori Gospodine, sluga tvoj sluša. Samuel se dao poučiti i voditi. Poziv je to na poniznost i čuvanje zajednice i zajedništva.

Bog voli zajednicu. Bog voli zajedništvo. Bog je tamo gdje je zajedništvo. Bog je tamo gdje smo zajedno…

Slabi, grešni i ranjeni malo pomalo, zahvaljujući Gospodinu, zajedno rastemo u vjeri. Kada smo s Bogom nitko i ništa nam ne može nauditi. Psalmist nas poziva na življenje Božje volje i to odmah, ovdje i sada, tamo gdje jesmo. Sutra je u Božjoj ruci. Sada možeš otvoriti svoje srce i staviti na Božji dlan. Sv. Pavao poziva da se čuvamo bludnosti. Pozvani smo živjeti čisto. Naše je tijelo hram Duha Svetoga. Boga smo pozvani proslaviti u svome tijelu. S Davidom nam je moliti za čisto srce. Onaj tko u poniznosti srca moli za čisto srce može dobiti čisto srce. U Evanđelju susrećemo prve Isusove učenike. Isus je prolazio tada ali i danas prolazi obazirući se na nas. Pozvani smo pozvati Isusa tamo gdje stanujemo. Isus Šimuna pretvara u Petra Stijenu. Kamen koji se mrvi pretvarajući se u pijesak postaje čvrsta stamena stijena. I mi se mrvimo kada dođu nevolje. Zatražiti nam je stabilnost koju jedno može dati Isus Krist uskrsnuli i jedini Gospodin.

Gospodine Isuse, Ti koji vidiš da se mrvimo pod teretima izazovima života, budi naša snaga, stabilnost i sigurnost. Amen!

(Fra Ljubomir Šimunović)